teisipäev, 24. mai 2022

nüüd see juhtus

Jah, nüüd on see käes - eestlased hakkasid laulma. Eestlased on tundnud laulu väge, iseäranis ühislaulu väge juba mõnda aega. Laulsime ennast vabaks, laulgem ka Ukraina vabaks.

Kordan siinkohal mõningaid jutupunkte, mida pidasin möödunud reedel, oma sünnipäeval (et mitte ütelda meesterahva märgilisemail juubelil).

Sattusin peomelus kokku ukrainlasega, kellel oli mulle küsimusi ja kes oli valmis kuulama, vastuväiteid esitamata. Ütlesin talle, et toetame Ukrainat igal võimalikul viisil mis suudame.

Ühtlasi selgitasin eurooplaseks saamise tingimusi; ütlesin, et kõige esimene asi, mis nad peavad paika saama, on lahti ütlemine korruptsioonist. Et riigis valitseb seadus ja kodanikud järgivad seadust. Tagantjärgi meenutades mulle ei meenu, et ma oleks maininud seda, et kodanikud ise neid seadusi vormistavad. Aga mis sa veel tahad juubelit tähistavalt kodanikult.

See selleks.

Nüüd siis laul, mida ma palun jagada. Ukrainlastele hinge kosutuseks ja vaimu kinnituseks. Meile eestlastele meenutuseks, et laulul on väge.

---


(mõni brauser tahab käivitamiseks kahte klikki)

---

ps. .. ja meie oma rahva kaitsjatele soovin ilusat suve. suurem kingikott ootab sügist ;)

Lisa kommentaar

Täida väljad