teisipäev, 22. märts 2022

õhus on revolutsiooni

Ütelge mis tahate, ent mina tunnen õhus revolutsiooni hõngu.

Kõikvõimas, kõikevõitev Venemaa armee on osutunud läbikukkujaks ja üsna haledal moel. Iga liigutus, mida nad Ukraina suunal teevad, üksnes süvendab nende häbi suurust. Ütleme siis otse välja: mitte keegi ei karda enam Venemaad. Aastat 10 tagasi oli Venemaal võimalus; nad uuendasid asju ja tegid uueks, ent põhilisema jätsid alles - valetamise ja varastamise. Aretati uusi relvi, ent suhtumine jäi samaks: valeta ülemustele, varasta, mis ripakil. Tänaseks on kogu maailmale avalikuks saanud, et Venemaa pole muud kui vanaraud.

Mäletan keskkooli ajast, mil minu keemia õpetaja armastas korrata, et iga rahvas väärib oma valitsejat. See sõnum on jäänud minuga sellest saati. Olen analüüsinud ja arutelnd, ent jõudnud samasse punkti tagasi: tõesti - iga rahvas väärib oma valitsejat.

Sellegi poolest, on's meil väljapääsu olukorrast, kus enamik rahvast enam ei soovi endist korda? On, ja selle nimeks on revolutsioon. Revolutsiooni toimimise tingimuseks oli, et valitsev osa ühiskonnast enam ei suuda võimu säilitada ja et madalam osa ei kannatada enam mitte. Venemaa olukorras jõuab see hetk kätte hiljemalt maikuu lõpuks.

ps. muusika tuleb hiljem