teisipäev, 1. märts 2022

Rahu Ukrainale

Venemaa on tunginud kallale Ukrainale, ent see pole juhuslik üksiksündmus, vaid loogiline jätk paljudele eelnevatele. Nii mõneski asjas on sellele kaasa aidanud meile omal ajal iidoliks saanud Lääne Valge Laev.

Külma sõja aegu ma mäletan, et ootasime Valget Laeva. Seda küll ei tulnud, ent vabadus tuli siiski - rahva tahtena. Andke andeks, kui ma pisendan lääne ponnistusi, ent kõige põhilisem panus tuli siiski rahva enda seest.

Mäletan Lahesõja aegu, mil mulle sai selgeks, et see ei lõppe hästi. Lipukirjaks oli, et minnakse edendama demokraatiat, ent selge oli tegelik eesmärk: kontroll nafta üle. Ajaloost võime õppida, et Venemaa võttis võimalusest oma, asus kaitsma nõrgemaid. Ja mida edasi Lääs oma "demokraatiat" arendas, seda enam ka Venemaa oma mõju suurendas. Tänaseks oleme olukorras, kus Venemaal on liitlasi aasias rohkem, kui me kartagi võiks. Demokraatia eksport on meile kalliks maksma läinud.

See selleks; mis edasi?

Kas me peaksime oma demokraatiat eksportima Ukrainasse? Pole vajadust, see on seal olemas. Kas me peaksime seda tegema Venemaaga? Ei, kindlasti mitte. Lubage ma seletan.

Kommunismi ja demokraatia ideoloogia levitamise strateegia on küllaltki sarnased: kukutame võmulolijad, kehtestame oma korra ja küll siis rahvas näeb, et meie oma on parem. Oh teid.

Väikerahvana, ent suurelt vaimult, on meie parim võimalus käituda tugeva eeskujuna. Kui meil läheb meie elukorralduse tõttu hästi, annab see lootust ka teistele. Jah muidugi, me peame olema tugevad ka sõjaliselt. Me olemegi :)

Seega, lõpetagem idee kukutada Putin, seda pole vaja. Pigem levitagem teavet sellest, kuidas käib elu endistes NL riikides. Juhul, kui Venemaa inimesed sellest kinni haaravad, kukutavad nad Putini ise. Kui mitte, siis Jumal nendega.

---

Lõppsõna kuulub Ukrainlastele.

Aitäh Ukrainlased, et te liitsite kokku Euroopa. Merkel üritas seda aastaid, ent teie tegite seda kõigest mõne päevaga. Leian, et te olete väärt liikmeteks nii Euroopa Liitu kui ka NATO'sse.

Lugupidamisega
Eesti Kodanik

---


(mõni brauser tahab käivitamiseks kahte klikki)