neljapäev, 4. november 2021

Üleskutse: kallista meedikut

Tere kaaskodanik

Hetkel on meie armastatud riigis kõige suurema löögi all inimesed, kelle peale me toetume viimases hädas. Paraku, ühel ja teisel põhjusel, on needsamad inimesed ise veelgi suuremas hädas. Meie ühiskond, riik ja rahvus on jõudnud kriitilisse punkti, kust edasi lähevad asjad paremaks või halvemaks. Lugege seda kui minu kui empaadi sõnumiks.

Meil pole enam aega süüdistusteks, kelle põhjusel kriis sedavõrd karmiks on tõusnud. Me võime ju nimetada erinevaid valitsuse ministreid, lausa erakondi, ent see ei aita meid palju, pigem lisab koormat.

Praegu, tänasel päeval, parim mis me ühiskonnana kaasa aidata saame, on näidata mõistvust ja kaasatundvust meditsiinitöötajatele. Mina ei ole meditsiinitöötaja, ent kui oleks, mida see minu jaoks tähendaks?

Alustagem uuest lõigust:

Minul on kogemus haigla operatsioonitoas töötamisest vanusest 18+ umbes 4 aastat. Olen näinud palju verd ja palju sitta; minu ülesanne oli seda koristada. Minu sealoldu ajal ei surnud operatsioonitoas mitte ühtegi inimest, olgugi, et mõne puhul oli selge, et nende eluiga ei ole arvamatult pikk. Meditsiinis on töögraafikud sätitud sedasi, et keegi oleks alati valves või valmis. Valves või valmis inimestel on võimalus paariks või rohkemaks tunniks unele, kui olukord seda võimaldab. Mäletan, et minu ajal sellised kordi, kus ei olnud võimalik, oli haruharva. Ja kui need haruharvad olukorrad olid, siis peale seda ma hommikul tuikusin haiglast koju või kooli - ma olin zombi.

Tänasel päeval ei näe me ühtegi meedikut chillimas populaarsetes pubides, sest nad on kõik kurnatud, magavad ammu, enne kui tekib mõte kannust õlust. Neil polegi enam muud mõtet, kui kohustust ärgates kohale minna ja jätkata. Jätkata ja tunnistada järgmise surija viimseid soove - niipalju, kui kõrisse torgatud hingetorude kaudu kuulda on.

Lõpetuseks kutsun üles toetama meditsiinitöötajaid igal võimalusel. Lisaks pizzadele ja kodus küpsetatud pirukatele - andkem oma parim, ma palun. Kallistage neid, ütelge hea sõna, näidake, et hoolite nendest ja et nad on tähtsad.

Teie Kodanik
Lugupidamisega

 


(mõni brauser tahab käivitamiseks kahte klikki)

 

Lisa kommentaar

Täida väljad