laupäev, 30. juuli 2022

mats mis mats

Läksin mina reede õhtul Valli baari. Nagu tavaliselt, rahvast puupüsti täis, istumiskohta pole.

Siiski siiski, märkasin ühte tühja tooli, mille ees oli tühjaks joodud klaas. Küsisin kõrvalistuva härra käest, et kas koht on vaba. Seletas, et tema ei tea, oli siin üks naisterahvas, aga rohkemat ei tea.

Ütlesin, et sellisel juhul istun siia, ning juhul kui naisterahvas peaks oma kohta tagasi soovima, siis loovutan selle talle. Ühiskondlik kokkulepe saavutatud, istusin ja tegelesin oma joogi rüüpamisega.

Mingil hetkel ilmus tagasi tooli (koha) eelmine omanik. Küsisin, et kas te soovite oma kohta tagasi. Vastas see naisterahvas, et kui ma talle joogi välja teen, võib ta ka püsti seista.

Vastasin, et sellistel tingimustel ma vabastan koha. Sain kohese ja otsese hinnangu, et ma olen mats.

Vot, selline lugu.