esmaspäev, 15. november 2021

Jah, Priit Hõbemägi, sul on õigus

Jah, Priit Hõbemägi, sul on õigus, et praegune valitsus on olnud käpardlik nii mõneski asjas.

Sul on õigus, et vaktsineerimist oleks saanud korraldada paremini. Selmet tõmmelda sinna ja tänna, oleks pidanud vaktsineerima täiel raual, elavas järjekorras, meelitamise, hirmutamise või millega iganes.

Sul on õigus, et pole olnud selget juhtimist. Sestap, et viidata kollektiivsele vastutusele, oleks pidanud võtma vastutuse delegeerimaks vastutuse juhile, kes teemat valdab. Võib muidugi olla, et meil polegi sellist inimest; see on teema omaette.

Sul on õigus, et Reformierakond esindab neid, kes elus läbi löönud või löömas, aga mitte neid kes 'unistuste Eesti' teerulli alla jäänud on. Neid teisi, on palju, ma tean; ma elan nendega samas kandis.

Sul on õigus, et Tanel Kiik pole oma ülesannete kõrgusel. Tal on õppida ja areneda veel mõndagi. Mitte, et ma ise parem oleks samas olukorras. Või sina oleks?

Aga millega ma leppes pole, on see, et sa esinedes sõltumatu ajakirjanikuna, oled sisuliselt EKRE häälekandja. Sa ei ole sõltumatu ajakirjanik. Kui tekib võimalus arvustada valitsust, iseäranis Reformierakonda, oled sa esimeste seas. Aga ütelda mõni kriitiline kommentaar EKRE suunal, kõlab sinu suust üksnes - 'nüüd läheme pausile'.

Palun sinult kui haritud ja tunnustatud ajakirjanikult vaid üht: erapooletust. Julge kritiseerida ka Helmede viha ja segaduse õhutamist. Nad tõesti esindavad neid, kes on elule jalgu jäänud, ent nad ei tee seda väärikalt, riigimehelikult, ennast salgavalt.

Ja palun, ära enam mine pausile, kui sinu argumendid otsa saavad.

 

Lugupidamisega
Kodanik


(mõni brauser tahab käivitamiseks kahte klikki)

Lisa kommentaar

Täida väljad