teisipäev, 6. aprill 2021

Confido ja Medicumi kaitseks

Praeguseks hetkeks on teada, et Haigekassa kaalub Confido ja Medicumi trahvimist või lausa vaktsineerimisprotsessist kõvale jätmisega. Põhjuseks loetakse reeglite eiramist. Reegel oli, et vaktsineeritakse teatavast vanusest ülespoole ja ei kedagi muud. Mul puudub teadmine, kas vaktsineeritavate hulka loeti ka muid, vanuselt nooremaid, riskigruppi kuuluvaid inimesi. Vist mitte.

Nimetatud ettevõtted tegid enne vaktsineerimist mõned matemaatilised tehted ja tõdesid, et investeering reegleid järgides ei tasu ennast ära. Seega saadeti signaal noorematele, et tulge, vaktsiine jääb ülegi. Järgnes teadagi mis, meeletud järjekorrad. Mõni päev hiljem, kui 'kord oli majja löödud', oli järjekord oluliselt lühem, sedavõrd lühem, et üle jäi suisa 1000 vaktsiini. Lisaks otsustati, et vaktsineerimistalgusid sellel kuul rohkem ei tule. Väga tore teada, et meil on nüüd vähemasti reserv olemas.

Juhtunu analüüsimisel (eesti keeli mõtlemise rakendamisel) leiti, et kommunikatsioon (eesti keeli suhtlemine) jättis soovida. Haigekassa leidis tegijad, kuulutas sihtgrupile veebis, et suhelge oma perearstiga, ning pidas oma töö tehtuks. Väga tublid; ehk oleks võinud lisada vanuritele, et laadige alla äpp see ja too, siis oleks veel parem olnud.

Võtkem asju nüüd reaalselt - vanuritega suhtlemine on olnud puudulik. Ja kui nüüd kodus istuvate ja ilmast mitte midagi teadvate asemel ilmuvad vaktsineerimiskeskuste uste taha hordide viisi aktiivset elu elavad inimesed, siis tuleb nad ka ära vaktsineerida esimesel võimalusel. Plaan A oli väga tore, plaani B puudumine aga häbiväärne.

Lisa kommentaar

Täida väljad