reede, 22. oktoober 2021

Squid Game

Üsna hiljuti sai ülipopulaarseks Netflixi seriaal 'Squid game'. Vaatasin selle isegi läbi, osaliselt põhjustatud sellest, et minu laps Robloxis sellenimelise mängu fänniks hakkkas.

Alustuseks olgu öeldud, et seriaal tekitas minus konfliktseid.. dääm kuidas see eesti keeles oligi, ahjaa, vastuolulisi tundeid.

Spoilerdamise, elik lõpu etteteatamise hoiatusena olgu öeldud, et peaosaline on üks vana peatselt ajuvähki surev miljonär. Sellel tegelasel hakkas igav või süümetunne või mai tea mis. Ühest küljest ta tahtis abistada lootusetuid võlgnikke, teisalt aga karistada parandamatuid - surmaga.

Mäng käib nii, et lootusetutele võlgnikele pakutakse osalemist mängus, kus nende võlad kustutatakse ja antakse lisaks hiigelsumma uue elu alustuseks. Seda, et mängus toimub halastamatu kaotajate elimineerimine, elik tapmine, osalejatele ei avaldata.

Mängu jooksul läbitakse etappe, kus osalised peavad osalema nii indiviididena, kui ka meeskonnana. Meeskonna valimisel pead olema hoolikas, et sinu oma võidaks, samas jäädeks tugevaimaks lüliks, kui läheb jälle isiklikuks.

Ehk siis, tuttavlik 'Hunger Games',  seekord Aasia soustis.

Kokkuvõtteks mis mulle meeldis:
1. värkendus Hollywoodile
2. kultuurne vaheldus
3. uus muusika (küllalt Zimmermanninist)

Sõnum seriaalist: pole selge veel.
Sõnum minult: vältigem vägivalda. Raha ega võim ei kindlusta su elu rahu ega rahulolu.

muusikat? aga palun


(mõni brauser tahab käivitamiseks kahte klikki)

Lisa kommentaar

Täida väljad